Tysk

Tysk relativ pron.

13. december 2010 af Lipase (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det her er nogen sætninger hvor jeg skal indsætte den relative pronomen.
Der er mange flere end dem her, men ville lige se om jeg har gjordt det rigtigt. 

Relativ pronomen

20. Er wohnte in einer Stadt, durch(der) viele Autos fuhren.

21. Er gab einen Befehl, (den) alle folgen mussten.

22. Sie war eine Person, vor (die) wir viel Angst hatten.

23. Das Mädchen, (das) er alles gegeben hatte, verließ ihn trotzdem.

24. Mein Großvater, (das) ich nie gekannt habe, starb vor vielen Jahren.

25. Meine Großmutter, (die) er mit 40 geheiratet hat, habe ich doch gekannt.

26. Sie haben auf dem Hof gewohnt, auf (den) jetzt sein Enkel wohnt.

27. Sie hat eine Geschichte geschrieben, in (die) sie über ihre Großeltern erzählt.

28. Er vergewisserte uns, dass die Stunde, (die) jetzt anbrach, nicht ein Traum war.

29. Kennst du das Kind, (das) hier wohnt?

30. Er steckte die Scheine ein, (die) die Wirtin vor ihm auf die Theke legte.

VH
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af Stygotius (Slettet)

 Du må først lære hvilke kasus de forskellige præpositioner styrer og hvilke led i sætningen de relative pronominer er. 


Svar #2
13. december 2010 af Lipase (Slettet)

Kan du komme med eksempler, hvor jeg gør noget forkert? 

Præposition kan det være "in", som både styrer dat og akk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af Stygotius (Slettet)

20. Hvilken kasus styrer "durch" ?

21.Hvilken kasus skal et objekt til "folgen " stå i ?

24. Hvilket led er relativet her, og hvilken kasus skal sådant et led stå i ?


Svar #4
13. december 2010 af Lipase (Slettet)

 #3

20. Det er vel akkusativ

21. Skal jeg ikke finde ud af hvilket køn Befehl er? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2010 af Stygotius (Slettet)

2o.  Ja

21.  Jo, men det  har du jo gjort;  se derpå hvad jeg sagde i # 3.


Svar #6
13. december 2010 af Lipase (Slettet)

#5

Hvad mener du med led i denne sammenhæng? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2010 af Stygotius (Slettet)

 led = sætningsled, -grundled, -genstandsled, -hensynsled


Svar #8
13. december 2010 af Lipase (Slettet)

 Er gab einen Befehl, (den) alle folgen mussten

Folgen = verballed 

Er = subjekt

Befehl = Objekt

Så det er dem, jeg skal bruge i stedet for den


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. december 2010 af Stygotius (Slettet)

 Hvorfor skal du det ?


Svar #10
13. december 2010 af Lipase (Slettet)

 fordi det er hensynsled hankøn.............................


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. december 2010 af Stygotius (Slettet)

 Er det hensynsled ?   ...hmm, -mon dog ?

Næ, det skal hedde "dem" fordi "folgen" har sit objekt i dativ !!


Svar #12
13. december 2010 af Lipase (Slettet)

 Hvad mener du med det skal hedde "dem" fordi "folgen" har sit objekt i dativ !!

Forstår det ikke rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. december 2010 af Stygotius (Slettet)

 Er "dem" ikke objekt for  "folgen mussten" i din sætning ?  -er "dem" ikke dativ af "der" ?


Svar #14
14. december 2010 af Lipase (Slettet)

 Jo det er det vel.


Svar #15
14. december 2010 af Lipase (Slettet)

Sjovt, min lærer spurgte om præcis det samme indlæg i svar #13. Eleven hun spurgte var helt væk. Og må indrømme at jeg heler ikke kunne svare på det. 


Skriv et svar til: Tysk relativ pron.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.