Matematik

Kuglens ligning

14. december 2010 af phinee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 x^2 + y^2 + z^2 – 4x + 8y – 6z – 92 = 0.

Jeg får den til: (x+2)^2-(y-4)^2-(z-3)^=11^2

Er den rigtig i forhold til fortegn? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2010 af PeterValberg

 (x - 2)2 +(y + 4)2 +(z - 3)2 = 112

altså centrum i C(2,-4,3)  og radius =11

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2010 af mette48 (Slettet)

nej det er det ikke

x^2 + y^2 + z^2 – 4x + 8y – 6z – 92 = 0.

x^2-4x +22 -4 + y^2 +8y+44-16+ z^2 6z+32-9 – 92 = 0.

(a+b)2=a2+b2+2ab   fortegnet er bestemt af fortegnet foran det dobbelte produkt

(a-b)2=a2+b2-2ab se de fremhævede fortegn

(x-2)2+(y+4)2+(z-3)2-4-16-9-92=0

(x-2)2+(y+4)2+(z-3)2=112


Skriv et svar til: Kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.