Matematik

Ægyptisk matematiks betydning for græsk matematiks

14. december 2010 af abdle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg står pt med et problem med srp ogpaven.

Jeg skal analyser et citat af platon og diskuter ud fra dette citat ægyptisk matematiks betydning for græsk matematik.

Citat lyder: Så meget af hvert fag må vi da hævde at de frie mennesker bør lære, som hele det store flertal af børn lærer i Ægypten ved siden af færdighed i læsning og skrivning. For det første er der i regning for små børn opfundet en undervisningsmetode, som foregår under spøg og morskab; den består i, at nogle æbler eller kranse kan deles mellem dem således at det samme antal kan komme til fordeling både mellem flere og færre... idet de således... gør en leg ud af den uundværlige regning. Hertil kommer så at når det gælder om at udmåle at det, der har længde og flademål og rumfang, får de bugt med den latterlige og skammelige uvidenhed, der fra naturens hånd råder hos alle mennesker"

Det jeg har fundet frem til er, citatet viser at matematikken tog en central plads i undervisningen, og ægypterne tænkte også på den pædagogiske side.

Jeg tror han vil fortælle, at den måde ægyptiske børn bliver undervist i matematik er en god metode, og den bør andre tage ved lære af , og derved fører videre til hvordan græsk matematik kan bruge ægyptisk

Her er jeg bare blank.

Håber nogle kan hjælpe


Svar #1
14. december 2010 af abdle (Slettet)

Nogen der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Ægyptisk matematiks betydning for græsk matematiks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.