Matematik

Hjælp til ligning

15. december 2010 af skolerocks (Slettet)

Er der nogle der kan hjælpe mig med at løse denne ligning med henblik på at finde b?

((- 3b+s)/q) · q + 3b = s


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af PeterValberg

 Er du sikker på, at ligningen ser sådan ud?

for den viste ligning ender i udsagnet s = s 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2010 af NejTilSvampe

 hehe :p han har endda gjort sig så umage med parenteserne xD


Svar #3
15. december 2010 af skolerocks (Slettet)

hmm.. mit lignings system ser sådan her ud

a · p + b · q – r = 0 (*)
a · q + 3b – s = 0 (**)

a isoleres i (**)

a · q + 3b - s = 0 ⇔ a · q = -3b + s ⇔a= (- 3b+s)/q

b isoleres I (**)

(- 3b+s)/q · q + 3b – s = 0 ⇔ (- 3b+s)/q · q + 3b = s
 


Svar #4
15. december 2010 af skolerocks (Slettet)

hmm er der noget helt galt her?

Når jeg løser på lommeregner får jeg a = (3*r-q*s)/(3*p-q^2) og b = -(q*r-p*s)/(3*p-q^2)


Svar #5
15. december 2010 af skolerocks (Slettet)

NejTilSvampe: What ? :P


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2010 af NejTilSvampe

Jeg er for udmattet til at se hvad du har gjort forkert (SRP-krise), så jeg gør det bare på den måde jeg synes er nemmest. Håber du kan følge med.

0 = ap + bq -r  = aq + 3b - s

a(p-q) +b(q-3) -r = -s

b(q-3) = -s + r - a(p-q)

b = (-s+r-a(p-q)) / (q-3)

mvh.


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.