Matematik

Differentiering af: x(t)=Ae^(-at) cos⁡(b*t-δ)

15. december 2010 af SimonBerner (Slettet)

 x(t)=Ae^(-at) cos?(b*t-δ)

I en opgave skal jeg bruge x´(t) og x´´(t). Nogen der kan hjælpe mig med disse?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad står der i kvadratet eller ? ? Brug reglen for differentiation af et produkt.


Svar #2
15. december 2010 af SimonBerner (Slettet)

 kvadratet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

I din overskrift står der x(t)=Ae^(-at) cos?(b*t-δ)

og mellem cos og parentesen ser jeg blot et tomt kvadrat. I teksten i #0 er der i stedet et spørgsmålstegn. Jeg spørger til, hvordan funktionen ser ud.


Svar #4
15. december 2010 af SimonBerner (Slettet)

 Der skal intet være mellem cos og parantes

x(t)=Ae^(-at) cos?(b*t-δ)


Svar #5
15. december 2010 af SimonBerner (Slettet)

 Forstår ikke hvorfor spørgsmålstegnet kommet frem. Det står der ikke før jeg opretter det som svar.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så funktionen er

x(t) = A·e-at·cos(bt - δ)      ?

Så benyt reglen for differentiation af et produkt og for en sammensat funktion.


Svar #7
15. december 2010 af SimonBerner (Slettet)

 Det kan godt være jeg er dum nu. Men jeg forstår det ikke. :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvis det er funktionen, som skrevet i #6, benytter vi reglen for differentiation af et produkt :

(f(t)g(t))' = f'(t)g(t) + f(t)g'(t), og får

x'(t) = (A·e-at)'·cos(bt - δ) + A·e-at·(cos(bt - δ))'

       = -a·A·e-at·cos(bt - δ) - b·A·e-at·sin(bt - δ) , og

x''(t) = a2·A·e-at·cos(bt - δ) +ab·A·e-at·sin(bt - δ) + ab·A·e-at·sin(bt - δ) -b2·A·e-at·cos(bt - δ)

       = (a2 - b2)·A·e-at·cos(bt - δ) + 2ab·A·e-at·sin(bt - δ)


Svar #9
15. december 2010 af SimonBerner (Slettet)

 tusind tak for hjælpen


Svar #10
16. december 2010 af SimonBerner (Slettet)

 ud fra dette skal denne ligning udregnes: m*x´´(t)+c*x´(t)+k*x(t)=0

Nogen der evt har nogle tips og tricks til hvordan men bedst gør det? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Dvs., du antager en løsning af formen #6 og indsætter den i differentialligningen. Så får du en identitet, der skal være opfyldt for alle t:

m·(a2 - b2)·A·e-at·cos(bt - δ) + m·2ab·A·e-at·sin(bt - δ)

-c·a·A·e-at·cos(bt - δ) -c·b·A·e-at·sin(bt - δ)

+k·A·e-at·cos(bt - δ) = 0      (hele ligningen fylder de 3 linier)

Så får vi

[m·(a2 - b2) -c·a +k]·A·e-at·cos(bt - δ) + [m·2ab -c·b]·A·e-at·sin(bt - δ) = 0 , hvoraf aflæses

m·(a2 - b2) -c·a +k = 0        og           m·2ab -c·b = 0 , dvs

(b = 0 ∧ m·a2 -c·a +k = 0) ∨ (2a·m = c ∧ k = m·(a2 + b2) ) , dvs

(b = 0 ∧ a = (c±√(c2 -4mk))/(2m) ) ∨ (a = c/(2m) ∧ b2 = (k/m) -c2/(4m2) )


Skriv et svar til: Differentiering af: x(t)=Ae^(-at) cos⁡(b*t-δ)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.