Dansk

analyse

16. december 2010 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har en analyse opgave af Pandekager ( forfatter kathrine marie guldager)

mit opgave er analyse pandekager med særlig fokus på identitetstemaet og storbyens påvirkning.

Og jeg har skrevet:

Karl har identitetsproblemer, fordi der er rod i hans ægteskab. Han har ikke et godt forhold til sin kone. `` Skabelsen af en personlig og kulturel identitet er en naturlig udvikling, som alle skal igennem for at finde ud af, hvem man er og hvordan verden hænger sammen.
Identitetsdannelsens udvikling indebærer en løsrivelse fra forældrene og andre autoriteter, så man kan blive et selvstændigt individ´´ ( kilde  mader, 1997 s.12 linje 1.) altså der er en løsrivelse på autoritetet i Karl og Birgittes forhold, hvor kærligheden er forsvundet, og der er utroskab, derfor er Karl blevet et selvstændig individ.

Er det rigtig hvad jeg har skrevet? og er der flere ting om identitetsproblemer i novellen?

Han mærkede også en vis forstemthed: man kunne leve et helt liv i København uden at opdage, hvad der skete i resten af verden. ( s.59 linje 9)
`` Den tyske sociolog Georg Simmel mener Pga af alt det kaos der kan være i en storby kan man risikere at få et overfladisk forhold til omgivelserne. Du kan passe dig selv i en storby og lave noget nyt hele tiden. Det kan gøre man bliver overfladisk. Og By mennesket bliver påvirket af rastløshed, altså følelsen af urolighed ´´ (kilde Storbyens drømmebilleder af Per Olsen m.fl.) Altså han har følelsen af rastløshed, altså er han urolig i den by han bor i, med alt de ting han har oplevet, med utroskab

Er det rigtig hvad jeg har skrevet? og er der flere ting jeg kan have med om storbyen i novellen?


Skriv et svar til: analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.