Kemi

Standard reduktionspotentiale

17. december 2010 af exutu (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg sidder og laver en opgave omhandlende elektrokemi (hvor jeg har svarene til rådighed) men får en faktor 10 fejl når jeg regner... nogen der har tid til at regne efter for mig?
Har følgende oplyst:

pH=4,00, [VO2+-]=0,5M og T=298 K

Har fra tidligere opgaver (og det passer med svarene):

eο=-0,236V og en reaktion som beregningen skal udføres på:

I: 4H+(aq)+VO2+(aq)+5e- →V(s)+2H2O(l)

Opgaven lyder: Udregn elektrodepotentialet for (I):

Jeg sætter så tal ind i følgende formel:

E=eο - (R*T)/(n*F)*ln(K)

E=-0,236-(8,314*298)/(5*96485)*ln(0,5*(10-4)4)

E=-0,0432V

I svarene står der:

E=-0,43V


Svar #1
17. december 2010 af exutu (Slettet)

xD har fundet fejlen...i min ligevægts konstant glemte jeg 1/(0,5*(10-4)4) ....

 Er det muligt at slette et spørgsmål?


Skriv et svar til: Standard reduktionspotentiale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.