Matematik

hvordan skrives et udtryk bedst?

18. december 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

er lidt i tvivl om hvordan et udtryk, der regnes på skal skrives? 

f.eks: 

f(x) = udtryk 1 = udtryk 2 = udtryk 3 = den endelige udtryk

eller 

f(x) = udtryk 1 

f(x) = udtryk 2

f(x) = udtryk 3 

f(x) = den endelig udtryk 

nogle der kan hjælpe med det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2010 af AMelev

Hvis du bare regner videre på udtrykkene, er det ligegyldigt, men hvis du benytter metode 2, bør du skabe sammenhæng mellem de enkelte beregningstrin med ⇔.


Svar #2
18. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

altså er det en fejl ved at bruge metode 2 som der står? 

skal jeg bruge det der beregningstrin? det har jeg nemlig ikke gjort :/ 

så skal jeg jo gøre det for hele min SRP (af det jeg har lavet)

tæller det som fejl hvis ikke jeg benytter beregningstrin? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2010 af AMelev

Du benytter da flere beregningstrin - i stedet for at regne det hele sammen i ét hug.

f(x) = udtryk 1 = (1. trin) udtryk 2 = (2. trin) udtryk 3 = (sidste trin) den endelige udtryk

eller

f(x) = udtryk 1 ⇔ (1. trin)

f(x) = udtryk 2 ⇔ (2. trin)

f(x) = udtryk 3  ⇔ (sidste. trin)

f(x) = den endelig udtryk

Det tæller måske lidt ned i helhedsindtrykket, hvis du ikke har den ensbetydendetegnet med til at forbinde ligningerne, men det har næppe afgørende indflydelse på karakteren. 


Svar #4
18. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

okay, tak for det.. det vil jeg overveje om jeg har tiden til at rette på. 

er nemlig bagud :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2010 af AMelev

Det er petitesseafdelingen - så koncentrer dig om, at få opgavebesvarelsen til at fremstå velstruktureret  og godt formidlende.


Svar #6
18. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

okay, synes bare ikke der er nok i opgaven :/ 

altså den er lidt for simpel efter min mening. der er ikke KØD på. 

du ved vel ikke tilfældigvis hvad jeg kunne inddrage i et emne om det fysiske og matematiske pendul? 

jeg har beskrevet teorien bag, hvor jeg i den matematiske del er kommet ind på anden ordens diff. regning og bevist en sætning. 

men er der noget du kan anbefale? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2010 af AMelev

Jeg har desværre ikke lige nogle tips i baglommen. Det vigtigste er, at du har besvaret alle punkter i opgaveformuleringen fyldestgørende.

Gør det så godt, du overhovedet kan, så kan ingen (heller ikke du selv) forlange mere.


Skriv et svar til: hvordan skrives et udtryk bedst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.