Matematik
Funktioner
26. april 2005 af
janni24 (Slettet)
HJÆLP! En moron skal løse et simpel ligningsystem. Kan nogen hjælpe trin for trin please? 1) 2x-3y=1
2) 3x-2y=9
2) 3x-2y=9
Svar #1
26. april 2005 af rizza (Slettet)
2x-3y=1
Isoler y:
2x-1=3y
Divider med 3 på begge sider:
(2/3)x-(1/3)=y
Isoler y:
2x-1=3y
Divider med 3 på begge sider:
(2/3)x-(1/3)=y
Svar #2
26. april 2005 af rizza (Slettet)
3x-2y=9
isoler x
3x=9+2y
Der skal kun være et x, og vi divederer defor med 3:
x=3+(2/3)y
Så indsætter du dette i stedet for x i en af ligningerne og kan finde y som tal.
isoler x
3x=9+2y
Der skal kun være et x, og vi divederer defor med 3:
x=3+(2/3)y
Så indsætter du dette i stedet for x i en af ligningerne og kan finde y som tal.
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
