Matematik

Reducer

20. december 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Hvordan jeg jeg reducerer dette udtryk:

(x+y)^2 - 2xy

Med venlig hilsen

Ludvig


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Brug kvadratsætningen


Svar #2
20. december 2010 af ludvig111 (Slettet)

Hvordan skal jeg bruge den ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Der findes en sætning, der handler om "kvadratet på en toleddet størrelse er lig med -" og det er netop sådan en størrelse, du har i starten af dit udtryk ;-)


Svar #4
20. december 2010 af ludvig111 (Slettet)

Hvordan skal jeg så skrive den , jeg har nemlig ikke hørt om den sætning :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2010 af kronquist (Slettet)

(x + y ) 2  = x2 + y2 + 2xy

Altså : Kvadratet på første led plus kvadratet på andet led plus minus det dobbelte produkt.


Svar #6
20. december 2010 af ludvig111 (Slettet)

vil reducering så hedde:

kvadratroden af x^2 + kvadratroden af y^2 - 2xy eller hvordan ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2010 af kronquist (Slettet)

Nej, den vil hedde det jeg har skrevet.

Din opgave lyder således :

( x + y ) 2 - 2xy     =  x2 + y2 + 2xy - 2xy =    x2 + y2 ( som er facit)

Søg evt. på google efter kvadratsætningen:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Ludvig - du bli'r nødt til at lære kvadratsætningerne hurtigst muligt - du vil få brug for dem igen og igen - osse til eksamen ;-)


Svar #9
20. december 2010 af ludvig111 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det nu tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.