Matematik

løse lignignerne?

20. december 2010 af Amandakjel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen <3

Kan nogle godhjertede hjælpe mig med at løse dise ligningsystemer:

-x+3y=6

2x+y=-5

Hilsen

Amanda


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Gang den første med 2

og addér dem (læg dem sammen)

så går x'erne ud og du kan finde y

Tilsidst indsætter du det fundne y i en af ligningerne

så får du x ;-)


Svar #2
20. december 2010 af Amandakjel (Slettet)

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal skrive det op krabasken.

Kunne du prøve at skrive selve ligningen så jeg lige ved hvordan jeg skal gange det med to og hvordan jeg skal skrive det, det er det jeg nemlig ikke helt ved :(

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2010 af kronquist (Slettet)

Okay! Se her :

-x+3y=6

2x+y=-5

Hvis du isolere y i den nederste får du :

y = - 5 - 2x (dette sætter du ind i den første ligning)

Altså :

- x + 3 ( - 5 - 2x ) = 6  (den reducere du, og får x = -3)

y = -5 - 2(-3) = 1 

Så x = -3    og   y  =1


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2010 af Krabasken (Slettet)

-x+3y = 6      gang med 2

-2x+6y = 12      ligning 2 nedenunder

2x+y = -5      læg sammen
--------------

(0x)+7y = 7

y=1      Indsæt y i den øverste ligning

-x+3(*1) = 6      skift fortegn

x-3 = -6

x = -6+3

x=-3

Vupti ;-)


Skriv et svar til: løse lignignerne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.