Matematik

Vinklen mellem plan og linje

27. december 2010 af sputnik3 (Slettet)

Hej

Planen a er bestemt ved ligningen:

3x+4y-z=2 og linjen l har parameterfremstillingen:

[x,y,z] = [2,0,4]+t [0,3,-2]

Bestem vinklen mellem l og a

Jeg har forstået det sådan at man skal bruge formlen v = 90º - u, hvor u er vinklen mellem linjens retningsvektor

([0,3,-2] )og planens normalvektor.

Hvordan finder jeg planens normalvektor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. december 2010 af mathon

planens normalvektor,
aflæser du
af
     planens ligning  
                                             3x + 4y + (-1)z = 2


Skriv et svar til: Vinklen mellem plan og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.