Matematik
integral og areal
Jeg skal beregne et areal, men spørgsmålet for mig er hvilket areal.. se vedhæftet fil.. der ses grafen
i min opgave står der:
" Graferne for de to funktioner afgrænser sammen med linjen med ligningen x =2*phi et område M, der har et areal"
håber i ka hjælpe mig!!
Svar #1
01. januar 2011 af hvadmeddet (Slettet)
Linjen har ligningen x=2*pi istedet for phi, :)
Du skal udregne arealet af det blå område i din tegning, det er
Svar #3
01. januar 2011 af atm-girl (Slettet)
hmm.... jeg forstår ik helt det med ligning x=2*pi
svar #1: hvilket blå område ??
svar #2: (3/2)?? hvordan det ?? mener du ik 1/2
Svar #4
01. januar 2011 af atm-girl (Slettet)
der udover har jeg en anden del opgave som hænger sammen med den første opgave.
her står der: Den lodrette linje med ligningen x=c deler M i de to punktmængder, der har samme areal.
bestem værdien c????
Svar #5
01. januar 2011 af mathon
f(x) - g(x) = (1/2)x + 1 + sin(x) - (-x - cos(x) + 2) = (1/2)x + 1 + sin(x) + x + cos(x) - 2 =
(3/2)x - 1 + cos(x) + sin(x)
0 ∫2π ((3/2)x - 1 + cos(x) + sin(x)) dx = [(3/4)x2 - x + sin(x) - cos(x)]02π =
(3/4)(2π)2 - 2π + sin(2π) - cos(2π) - ((3/4)·02 - 0 + sin(0) - cos(0)) =
3π2 - 2π + 0 - 1 - 0 + 0 - 0 + 1 =
3π2 - 2π ≈ 23,3256
Svar #6
01. januar 2011 af mathon
[(3/4)x2 - x + sin(x) - cos(x)]0c = (3/2)π2 - π
(3/4)c2 - c + sin(c) - cos(c) - (-1) = (3/2)π2 - π
solve((3/4)c^2 - c + sin(c) - cos(c) +1 = (3/2)π^2 - π,c) | c>0 and c<2π
Svar #7
01. januar 2011 af atm-girl (Slettet)
Det er fint, du laver de beregninger, men kan du forklare hvorfor du gør som du gør, og hvad du gør ?
Svar #8
01. januar 2011 af mathon
halvt areal
0 ∫c ((3/2)x - 1 + cos(x) + sin(x)) dx = (1/2) · (3π2 - 2π) 0<c<2π
[(3/4)x2 - x + sin(x) - cos(x)]0c = (3/2)π2 - π
(3/4)c2 - c + sin(c) - cos(c) - (-1) = (3/2)π2 - π
solve((3/4)c^2 - c + sin(c) - cos(c) +1 = (3/2)π^2 - π,c) | c>0 and c<2π
Svar #9
18. februar 2011 af Jane001 (Slettet)
Hej mathon
Jeg kigger på dit svar til atm-girl.
hvordan kommer du frem til (3π^2 - 2π) i først linje af svar#8
Og hvor kommer -(-1) fra i linje 3, ligeledes svar#8
Svar #10
19. februar 2011 af mathon
@ #9
"hvordan kommer du frem til (3π^2 - 2π) i først linje af svar #8" se #5
.
"hvor kommer -(-1) fra i linje 3, ligeledes svar #8"
halvt areal
0 ∫c ((3/2)x - 1 + cos(x) + sin(x)) dx = (1/2) · (3π2 - 2π) 0<c<2π
[(3/4)x2 - x + sin(x) - cos(x)]0c = (3/2)π2 - π
(3/4)c2 - c + sin(c) - cos(c) - ((3/4)·02 - 0 + sin(0) - cos(0)) = (3/2)π2 - π
(3/4)c2 - c + sin(c) - cos(c) - (0 - 0 + 0 - 1) = (3/2)π2 - π
(3/4)c2 - c + sin(c) - cos(c) + 1 = (3/2)π2 - π
solve((3/4)c^2 - c + sin(c) - cos(c) +1 = (3/2)π^2 - π,c) | c>0 and c<2π
Svar #12
09. februar 2013 af MAASH (Slettet)
@ #5
Dit resultat 23,3256 passer vel ikke?! Lommeregnerens beregninger siger 29,9404 - eller er jeg gal på den? :-)
Svar #13
09. februar 2013 af hvadmeddet (Slettet)
Svaret er omtrent 23,3256, som skrevet i #5. Måske taster du forkert på lommeregneren?
Bemærk dog spørgsmålet er over to år gammelt.
Svar #14
09. februar 2013 af MAASH (Slettet)
Har du selv lige tastet funktionerne ind og beregnet, hvis ikke gider du ikke gøre det og skrive hvad du får. Jeg har nemlig eftertjekket flere gange, men får samme resultat igen og igen.
Svar #15
09. februar 2013 af hvadmeddet (Slettet)
f(x)-g(x) = (3/2)x-1+cos(x)-sin(x), jf. vedhæftningen i #0. Resten kan udregnes i Wolfram Alpha:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=int%283%2F2*x-1%2Bcos%28x%29%2Bsin%28x%29%2C+x%3D0..2*pi%29
Svar #16
09. februar 2013 af MAASH (Slettet)
Skriv et svar til: integral og areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
