Matematik

Skæringspunkt

01. januar 2011 af elissa92

Jeg har til opgave at finde skæringspunktet mellem graferne for f(x) = 2x3 - 12x2 + 22x -12 og g(x) = 2x3 - 7x2 + 4x -3

Jeg har gjort følgende:

Jeg gættede en rod for begge ligninger, og foretog en division, for hver af de to ligninger, og fik følgende:

f(x) = 2x2 - 10x + 12 og g(x) = 2x2 - x + 1

2x2 - 10x + 12 = 2x2 - x + 1

Men problemet er, at 2x2 går ud med hinanden. Hvad er det, jeg gør forkert?

Håber virkelig, jeg kan få hjælp. Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2011 af mathon

                               2x3 - 12x2 + 22x -12  =  2x3 - 7x2 + 4x -3

                                                                 0 = 5x2 - 18x + 9

                                                                    x = (3/5)  v  x = 3


Svar #2
01. januar 2011 af elissa92

Så var det ikke så indviklet alligevel :b


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.