Matematik

Haster hvordan beregner jeg prisen

02. januar 2011 af februar (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej alle derude

Jeg sidder med en matematik opgave som jeg har lidt svært ved.                                                                                                         Jeg skal beregne prisen for bogstavet  P i 24 karat guld.

Prisen for guld er 1375,25$ for en troy ounce - en troy ounce er 31,1 gram.                                                                                      

Dollarkursen er 561 dkr.

Rumfanget er 7303.9 gram.

Mit eget bud er:   7303,9 : 31,1 = 234,852 troy ounce

                              (234,852 x 561) : 100 = 1317,51 x 24 = 31620,472 Kr. 

Håber der er nogle der vil hjælpe mig, da matematik ikke er min stærkeste side.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Rumfanget kan ikke være i gram, mener du vægten?

Brug  formlen:

(antal ounces)*(dollar/ounce)*(dollarkursen)/100 = prisen


Svar #2
02. januar 2011 af februar (Slettet)

Ja jeg mente vægten

Siger man så: (234,852 * 1375,25 * 561) / 100 = pris 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #2:

Parentesen er egentlig overflødig, men udregningen er rigtig ;)


Svar #4
02. januar 2011 af februar (Slettet)

 Okay så tusind tak for hjælpen :-D 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2011 af mathon

    pris = (7303,9 g) / (31,1 g/troy ounce) · (1375,25 $/troy ounce) · (5,61 kr/$) =


Skriv et svar til: Haster hvordan beregner jeg prisen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.