Matematik

Skæring mellem cirkel og linje

05. januar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej skal finde skæring mellem:

x^2 - 4x + y^2 + 2y = 11

og

y = x + 1

Normalt vil jeg sætte dem lig hinanden men det bliver lidt svært når de ikke "gir" det samme så hvordan gør man? omskriver man y = x + 1 , kan bare ikke se hvordan


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2011 af Duffy

Indsæt y = x+1 i cirklens ligning og løs den andengradsligning der opstår.

Du skulle gerne få

(x,y) = (2,3)

(x,y) = (-2,-1)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. januar 2011 af mathon

skæring kræver

                                x2 - 4x + y2 + 2y = 11   og  y = x + 1

hvoraf
                                x2 - 4x + (x+1)2 + 2·(x+1) - 11 = 0
dvs
                                2x2 - 8 = 0 .............. osv .....

            
 


Svar #3
05. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

nåhh ja for satan, det kan jeg godt se mathon! tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2011 af Duffy

Selv tak ! ;-)


Svar #5
05. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

Mathon jeg får 2 og - 2 kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. januar 2011 af Duffy

Jah, prøv at se #1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Svar #7
05. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

ops duffy sry så slet ikke du skrev det samme : )


Svar #8
05. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

haha sry det er klasse :D


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. januar 2011 af mathon

   "det er klasse:" med to butlere


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. januar 2011 af Duffy

Jah, ikke?

Du kan da osse få en lille tegning med:

Vedhæftet fil:948455.jpg

Svar #11
05. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

okay så er det forstået! :) tak til begge


Skriv et svar til: Skæring mellem cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.