Matematik

rente

05. januar 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvilken månedlig rente svarer en årlig rente på 6% til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

½% ;-)


Svar #2
05. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

faciten skal give 0,49

så det passer hvis man runder op men så er der en opgave magen til hvor man ikke bare kan dividere med 12.

en produktion falder på et tidspunkt  med 22%om året. hvilken procentvist månedligt fald svarer det til?

denne opgave giver 2,05%


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2011 af mathon

             (1+rm)12 = 1,06

             1+pm/100 = 1,061/12 = 1,00487

              pm/100 = 0,00487

              pm = 0,487%


Svar #4
05. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

Mathon kunne du ikke prøve at regne den anden ud også.

jeg har problemer med en ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

(1-x)^12 = (1-0.22)

(1-x) = (1-0,22)^-12

x = 1-(1-0,22)^-12 = 0,02049 ≈ 2,05%
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2011 af mathon

           (1-rm)12 = 0,78

            1-pm/100 = 0,781/12 = 0,979508

             pm/100 = 1 - 0,979508 = 0,020492

             pm = 2,0492%


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 3

Det fremgår ikke af opgaven, at der er månedlig renteTILSKRIVNING

Der spørges blot om, hvilken rente det svarer til -


Svar #8
05. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

Mange tak begge 2 :)


Skriv et svar til: rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.