Fysik

Fysik opgave, Lidt hjælp TAKK

06. januar 2011 af NejIkkeIgen (Slettet)

hej alle søde mennesker er der nogen der har tid til at hjælpe mig med nedenstående opgave, den er helt sikkert nem men kan bare ikke gennemsku den??

Opgave M4 Lodret kast med luftmodstand


En bold kastes lodret opad med en begyndelsesfart på 16,0 m/s. Når bolden kommer ned igen til starthøjden, er farten på grunde af luftmodstand faldet til 14,8 m/s
Boldens masse er 152 g

a) Beregn boldens tab i mekanisk energi

b) Gør rede for, om tabet i mekanisk energi er størst på opturen eller på nedturen.


Brugbart svar (4)

Svar #1
06. januar 2011 af mathon

 Etab  =  (1/2)·m·(v12 - v22) =  (1/2)·(0,152 kg)·((16,0 m/s)2 - (14,8 m/s)2)  =  2,81 kg·m2/s2  =  2,81 J


Svar #2
06. januar 2011 af NejIkkeIgen (Slettet)

hvordan skal jeg lave opgave b.... vil bare sættes i gang i behøver ikke at lave min opgave :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

Prøv at indtegne krafterne der virker på bolden på hhv. op- og nedturen så har du svaret.

Dvs. på opturen har du både tyngdekraft og luftmodstand der virker modsat boldens retning, mens du nedad kun får luftmodstand der virker mod boldens retning da tyngdekraften nu virker til gunst.


Svar #4
07. januar 2011 af NejIkkeIgen (Slettet)

okey doki takkkk :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2012 af Danni23 (Slettet)

b) Gør rede for, om tabet i mekanisk energi er størst på opturen eller på nedturen.

Er der nogen der gider at svare på den her spørgsmål????


Skriv et svar til: Fysik opgave, Lidt hjælp TAKK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.