Matematik

ligninger med 2 ubekendte

06. januar 2011 af Lovemeamira (Slettet)

 A: Isoler x i ligning 1)                                                                         

B: Indsæt udtrykket for x i ligning 2)   (Substituér x i 2))

C: Bestem derefter y.

D: Indsæt y i 1) og bestem x

E: Gør prøve

F: Er prøven god er den fundne x- og y-værdi løsningen til ligningssystemet.

 

3y+4x=11
3y+x=14

 

Er der nogen der kan løse den og helst vise med mellemregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2011 af mathon

               ...vis hvad du har beregnet


Svar #2
06. januar 2011 af Lovemeamira (Slettet)

 3y+4x=11

3y+x=14(jeg har isoleret x)

1. 3y +2,75-3y/4=14

2. 3y+2,75-3y=56 (allerede nu kan jeg se det ikke passer


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2011 af mathon

A:

                            3y + 4x = 11

                            4x = (11 - 3y)

                             x = (1/4)·(11 - 3y)


Svar #4
06. januar 2011 af Lovemeamira (Slettet)

 ja det har jeg også gjort men når jeg sætter det ind i den anden ligning giver det ikk det rigtig


Brugbart svar (2)

Svar #5
06. januar 2011 af mathon

B + C:

                            3y + (1/4)·(11 - 3y) = 14                            multiplicer med 4

                            4(3y + (1/4)·(11 - 3y))  = 4·14

                            12y + 11 - 3y  =  56

                             9y = 45

                             y = 5


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. januar 2011 af mathon

D:

                            3·5 + 4x = 11

                             x = (1/4)·(11 - 15)

                             x = (1/4)·(-4)

                             x = -1


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2011 af mette48 (Slettet)

2)  3y+4x=11

1)  3y+x=14 ⇒x=14-3y

3y+4(14-3y)=11

3y+56-12y=11

45=9y

y=5

x= 14-3*5 = -1


Skriv et svar til: ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.