Matematik

Areal og sidelængde på trekant

06. januar 2011 af amaby (Slettet)

Jeg skal finde arealet af en trekant hvor jeg ved at:

vinkel A = 30

Vinkel B = 30

Vinkel C = 120

 Højden af C vinkelret på grundlinjen = 12

Hvordan finder jeg arealet og siden b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning. Trekanten er ligesidet, og højden fra C deler trekanten i to kongruente retvinklede trekanter, der hvaer har en vinkel på 30º. Så er hver af hypotenuserne a = |BC| og b = |AC| lig med det dobbelte af højden hc = 12. Brug Pythagoras til at finde den halve grundlinie og dermed trekantens areal.


Skriv et svar til: Areal og sidelængde på trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.