Fysik

Aktivitet efter et bestemt antal år

06. januar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hey..

Hvordan kan man udregne aktiviteten efter et bestemt antal års forløb, når man kender kildens halveringstid og dette tids aktivitet? Jeg beklager hvis jeg ikke har formuleret mig tydeligt nok.  

ex.

en kilde har en aktivitet på 5000 Bq og en halveringstid på 2,5 år.

Hvordan skal jeg så udregne aktiviteten efter 5 års forløb?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Henfaldsloven.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. januar 2011 af mathon

                             A = Ao·(1/2)t/(2,5 år)


Svar #3
06. januar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

er t så 0?

og så skal jeg udregne A= antal kerner

 Henfaldskonstanten:  In2/(2,5*602*24*365,25)= 9*10-9

A0= 5000 Bq/(9*10-9)=5,56*1011


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. januar 2011 af mathon

       #2 fortsat

                             A = Ao·(1/2)t/(2,5 år) 

                             A = (5000 Bq)·(1/2)(5 år)/(2,5 år)

                             A = (5000 Bq)·(1/2)2

                             A = (5000 Bq)·(1/4)

                             A = 1250 Bq


Svar #5
06. januar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Aktivitet efter et bestemt antal år

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.