Matematik

Massefylde

07. januar 2011 af momix (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, Folkens!

- Jeg vil gerne have hjælp, info og eksempler omkring Massefylde

 

* Sådan tror jeg formlen ser ud:

                                      Masse <-- Vægt: gram, kg, ton osv....

 Massefylde --> P =  _______

                                         V <-- Rumfang

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Massefylde for guld er: 19,3

                                  

Og jeg har "  25gram " guld

siden vi arbejder med gram skal så.... rumfangen være i kubikmeter / M3 ?  altså = 19,3/1000 = 0,0193gram

så vores regning skal være sådan:

P = 25 / 0,0193 = 1295,3367875647668393782383419689 /  M3 = 1,2953367875647668393782383419689 ???

er det rigtigt?

hvis nej.. hvor er fejlen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Massefylden er

ρ = m/V

hvor m er objektets masse og V dets rumfang.

Her er massefylden for guld ρ = 19,3 g/cm3 , og massen af objektet er m = 25 g, hvoraf man kan beregnes dets rumfang

V = m/ρ = 25g/(19,3g/cm3) = 1,30 cm3

Det giver ingen mening at medtage så mange decimaler.


Svar #2
07. januar 2011 af momix (Slettet)

Jeg kan se, du egentlig har afrundet tallet, men det stædig rigtigt...

tak fordi du bidrager med disse informationer (:

kan du kom med nogle andre eksempler?


Skriv et svar til: Massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.