Matematik

Vietas formler

07. januar 2011 af blomsterbarnet29 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en mundlig matematik eksamen snart, hvor jeg skal faktoriserer et 2.- gradspolynomie og Vietas formler. 

Men hvad er det nu lige vietas formler er og hvornår bruges det??? :) :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vietas formler for et 2.-gradspolynomium

ax2 + bx + c

med rødderne r1 og r2 siger, at

r1·r2 = c/a       og       r1 + r2 = -b/a

Dette ses let ved at betragte faktoriseringen

ax2 + bx + c = a·(x-r1)·(x-r2)


Skriv et svar til: Vietas formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.