Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Nogen der er kloge på VØ ?

07. januar 2011 af Peterthepumpkineater (Slettet) - Niveau: C-niveau


I engrosvirksomheden Freeze, der sælger hårde hvidevarer, forventer man for det kommende år at sælge 2.000 stk. af dybfryseren ICE til en pris af kr. 4000 pr. stk. Dybfryseren indkøbes for kr. 2200 pr. stk., og hjemtagelsesomkostningerne udgør kr. 250 pr. stk. Virksomhedens sælgere aflønnes med en fast månedsløn på kr. 21.000 plus en salgsprovision på 3 % af salgsprisen.


1. Beregn det forventede dækningsbidrag ved salg af 1 stk. ICE
2. Beregn det forventede dækningsbidrag i alt for det kommende år for produktet ICE
3. Beregn den forventede dækningsgrad for produktet ICE


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. januar 2011 af ramme2 (Slettet)

1. Beregn det forventede dækningsbidrag ved salg af 1 stk. ICE   

omsætning pr fryser =4000kr
 salgspris - Variable enhedsomkostninger = dækningsbidrag pr stk        4000-2200-250 - (4000*3/100) = 1430 kr            ((4000*3/100) er salgsprovision på 3% af salgsprisen.)

2. Beregn det forventede dækningsbidrag i alt for det kommende år for produktet ICE
Afsætning = 2200 stk        salgspris*afsætning  - variable omkostninger = dækningsbidrag     1430* 2200 = 3.146.000 kr

3. Beregn den forventede dækningsgrad for produktet ICE

(dækningsbidrag/ omsætning) *100 = (1430/4000)*100 = 35,75%


Svar #2
20. januar 2011 af Peterthepumpkineater (Slettet)

 Tak for hjælpen :D

tag et kig på de andre spørgsmål hvis du gider ;)

1. Hvad er forskellen på omkostninger og udgifter?
2. Hvordan regner man en omsætning ud?
3. Hvornår er omkostninger variable?
4. Hvad består en resultatopgørelse af?
5. Hvilke to former for kapacitetsomkostninger kan man opdele i? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. januar 2011 af ramme2 (Slettet)

1. Hvad er forskellen på omkostninger og udgifter?
En virksomhed får en udgift på det tidspunkt den skal have penge skal have penge op af kassen eller ud af banken. En virksomhed får en omkostning når et forbrug finder sted. 

Eksempel. Årlige Afskrivninger af produktionsudstyr er en omkostning i resultatopgørelsen, fordi der finder et forbrug af produktionsudstyret sted. Men det falder som regel ikke sammen med det tidspunkt hvor produktionsudstyret skal betales, der er en udgift for virksomheden.

 2. Hvordan regner man en omsætning ud?    Salgspris*afsætning
 

3. Hvornår er omkostninger variable?  De omkostninger der afhænger af produktionens størrelse.
 

4. Hvad består en resultatopgørelse af?  Indtægter og omkostninger.
 

5 Hvilke to former for kapacitetsomkostninger kan man opdele i?    Forskelligt efter regnskabsformen. Men det kan være afskrivninger og alle andre faste omkostninger.


Skriv et svar til: Nogen der er kloge på VØ ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.