Matematik

rumgeometri

08. januar 2011 af Gitse (Slettet)

 hej,

jeg har svært ved at løse flg. ligning:

(1, a, 2a) * (a, -a, a) = 6

nogle som kan hjælpe mig ? :)

på forhånd tak!  


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af lnikolajl (Slettet)

Vi bruger prikproduktreglen:

(a1, a2, a3) * (b1, b2, b3) = a1*b1 + a2*b2 + a3*b3

I dette tilfælde:

(1, a, 2a) * (a, -a, a) = 6  <=>

1*a + a*(-a) + 2a*a = 6

og så kan vi isolere os frem til a, og her finder vi ud af at ligningen har to løsninger:

a = 2 og -3


Svar #2
08. januar 2011 af Gitse (Slettet)

 jeg er nemlig også nået til dette punkt: 1*a + a*(-a) + 2a*a = 6

men jeg ved ikke hvordan det bliver til 2 og -3, jeg får det til 4??


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen reduceres til

a2 +a -6 = 0

der er en 2.-gradsligning i a. Beregn diskriminanten og rødderne.


Skriv et svar til: rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.