Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

hjælp til denne EØ opgave

08. januar 2011 af camilie2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis det antages, at der i La - travel perspektiv er følgende oplysninger knyttet til efterspørgselen efter en ”gennemsnitlig fodboldrejse” indenfor en periode på 3 måneder i 2010: Når (P ; Q) = (6.200 ; 620) er Ep = - 2, hvor Q er mængden af ”gennemsnitlige fodboldrejser”, udled da både efterspørgselsfunktionen (Q = ?), og prisafsætningsfunktionen (P = ?). Udled den tilhørende MR-funktion og illustrér besvarelsen.

 

ER der nogen der kan hjælpe mig, ved at finde p


Svar #1
08. januar 2011 af camilie2 (Slettet)

ER der slet ikke nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (3)

Svar #2
08. januar 2011 af MindBlow (Slettet)

Find alpha og beta


Svar #3
08. januar 2011 af camilie2 (Slettet)

hmm hvad mener du .. jeg har lavet lidt af det, som du kan se om det er rigtigt

Ep= - N/Ø=(x-620)/620=2↔x-620=1240 ↔ x=1240+620 ↔x=1860


Brugbart svar (3)

Svar #4
08. januar 2011 af MindBlow (Slettet)

Ep = -2. Det har du fået opgivet i teksten


Svar #5
08. januar 2011 af camilie2 (Slettet)

hmm.. hvad bliver så efterspørgselsfunktionen


Brugbart svar (4)

Svar #6
08. januar 2011 af MindBlow (Slettet)

Den får du ved at finde alpha (hældningen) og beta (konstantledet). Find dem først


Svar #7
08. januar 2011 af camilie2 (Slettet)

dvs.

EP= a* P/Q <=> -2=a*(6200/620) 


Svar #8
08. januar 2011 af camilie2 (Slettet)

Hældning=(P/(e_p*Q))=(6200/((-2*620) ))=-0.2
 

b=P-a*Q ↔
b=6200 - (-0.2)*620 ↔
b=6324
 

Er det her rigtigt?


Svar #9
08. januar 2011 af camilie2 (Slettet)

Så nu har jeg endelig kommet frem til funktionen

Hældning=(P/(e_p*Q))=(6200/((-2*620) ))=-0.2

b=P-a*Q ↔
b=6200—0.2*620 ↔ b=6324

Dvs vores efterspørgselsfunktion vil være:

P=a*Q+b ↔P= -0.2*Q+6324

Er der nogen der gider kigge den igennem.

På forhånd tak.


Brugbart svar (4)

Svar #10
08. januar 2011 af hansaxxx (Slettet)

Dit resultat er ikke korrekt. Brug metode 14 i denne tekst:

https://www.aspiri.dk/Upload/Products/1813/Smagspr%c3%b8ve%20-%20kap%206.pdf


Svar #11
08. januar 2011 af camilie2 (Slettet)

det er det samme jeg har brugt. og får sadig samme resultat


Svar #12
08. januar 2011 af camilie2 (Slettet)

er hældningen -5?


Brugbart svar (4)

Svar #13
08. januar 2011 af hansaxxx (Slettet)

Ja, på p-funktionen og konstanten er +9300. Hvis du får andet, er dine paranteser måske sat forkert.


Svar #14
08. januar 2011 af camilie2 (Slettet)

dvs. efterspørgselsfunktionen er

P= -5*Q+9300


Svar #15
08. januar 2011 af camilie2 (Slettet)

det er fuldstandig rigtig, det med paranteserne.


Brugbart svar (3)

Svar #16
08. januar 2011 af knaasfis (Slettet)

Det er ikke efterspørgselsfunktionen, men prisfunktionen du finder med P=


Svar #17
08. januar 2011 af camilie2 (Slettet)

Hvad med efterspørgselsfunktionen, hvordan finder jeg den?


Brugbart svar (3)

Svar #18
08. januar 2011 af knaasfis (Slettet)

isolerer Q


Svar #19
08. januar 2011 af camilie2 (Slettet)

altså i  prisfunktions forskrift?  


Brugbart svar (3)

Svar #20
08. januar 2011 af knaasfis (Slettet)

Ja


Forrige 1 2 Næste

Der er 37 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.