Matematik

Bestemmelse af parabel

08. januar 2011 af laurakrog (Slettet)

Hej

kan i hjælpe mig med at bestemme en ligning for en parablen er gået totalt i blackout :)
Har to skæringspunkter med x-aksen x=-2.5 og x=2.5
og skæreing med y-aksen y=4.8

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af mathon

                             f(x) = y = ax2 + bx + c

                             f(0) = 4,8 = a·02 + b·0 + c = c

 hvoraf
                             f(x) = y = ax2 + bx + 4,8       

og
                             f(x) = a·(x+2,5)(x-2,5)        
som giver
                             4,8 =   a·(0+2,5)(0-2,5)  

                             4,8 = -6,25a

                             a = -4,8/6,25 = -0,768

                             f(x) = -0,768(x2 - 6,25)                              (b = 0)

                             f(x) = -0,768x2 + 4,8

               


Skriv et svar til: Bestemmelse af parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.