Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

08. januar 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 3b:
En haveejer har 60 m hegn. Han skal have indhegnet et område i sin have med et overfladeareal på 221 m2. Området skal være rektangulært. Hvordan stor skal længden og bredden være i indhegningen?

er der nogen der kan se hvad det er jeg gøre galt.

x+y+h=30

2(x*h+h*y+y*x)=221

1. x+y+h=30

   2x*2h+2h*2y+2y*2x=221

2. x+y+h=30

4x*4h*4y=221

3. 4x+4y+4h=120

   4x*4h*4h=221

så var det meningen at jeg skulle substrahere de 2 ligninger med hinanden, men konstanterne bliver =0. og det kan ikke passe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af mathon

                                  2(L+b) = 60

                                  L + b = 30           0<b<15

                                  L = 30-b

.
                                  L·b = 221

                                  (30-b)·b = 221

                                  b2 - 30b + 221 = 0  og  0<b<15     ........ osv .......


Svar #2
08. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.