Matematik

Tegne en retlinje givet parameterfremstilling

08. januar 2011 af 215 (Slettet)

 Hvordan tegner man en retlinje som er givet ved en parameter fremstilling ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af Walras

En parameterfremstilling består jo af et fast punkt og en retningsvektor, der er skaleret med en skalafaktor t....


Svar #2
08. januar 2011 af 215 (Slettet)

 men faktoren.. skal den forstås som x, hvor den så er angivet som t?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

x = f(t)

y = g(t)

dvs. at ethvert t giver dig et (x,y), hvorefter du kan tegne linien gennem punkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt 2 forskellige værdier af parameteren t, f.eks. t=0 og t=1, hvorved man bestemmer 2 punkter på linien. Linien kan så tegnes som linien gennem de to punkter.


Svar #5
08. januar 2011 af 215 (Slettet)

 ok.. nogen  ide om hvordan man kan tegne sådan ind på geogebra eller graph? 


Svar #6
08. januar 2011 af 215 (Slettet)

 glem #5

ok.. Jeg skal beregne en vinkel mellem parameter fremstillingen, og en anden vektor.. Jeg har lært hvordan man beregner vinklen mellem 2 vektorer, men ikke mellem en ret linje og vektor.. hvordan skal jeg gøre det ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Beregn vinklen mellem liniens retningsvektor og den anden vektor.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2011 af NejTilSvampe

 hvis du har en parameterfremstilling til den rettelinje har du også en retningsvektor. Vinkel mellem retningsvektoren og den vektor er den samme vinkel som vinklen mellem vektoren og den rettelinje.


Skriv et svar til: Tegne en retlinje givet parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.