Matematik

a) Bestem en ligning for den linje l, der går gennem punktet P(2,3) og er parallel med linjen bestemt ved ligningen 4x+5y-7=0.

09. januar 2011 af DethosSussi (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej folkens jeg har en opgave som jeg sidder lidt fast i - der er 4 del spørgsmåler i opgaven.

det er opgave to jeg gerne vil have hjælp til, da jeg ikke har prøvet denne slags opgaver før er jeg helt lost så står på bar bund.

tak på forhånd

Vedhæftet fil: opgave 1 + 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem frrst hældningskoefficienten a for linien med ligningen 4x + 5y -7 = 0. Ligningen for linien, der er parallel med denne line, og som går gennem P(2,3) har derfor ligningen

y = a(x - 2) + 3

b) Bestem vinklen mellem de to liniers retningsvektorer.

c) for denne vinkel v gælder der, at tan(v) er liniens hældningskoefficient.

d) Find ligningen for linien m og benyt formlen for afstanden fra et punkt til en linie.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2011 af peter lind

Ligningen for en linje med hældningen a gennem et punkt (x0,y0) er y = a(x-x0)+y0. Hvis 2 linjer er parallelle er deres hældningskoefficienter ens.


Svar #3
09. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

 forstår altså ikke det I skriver, hvordan bestemmer jeg hældningskoefficienten til en ligning.

og har altså ikke prøvet at bestemme en vinkel mellem to liniers retningvektorer før ? så ved altså ikke hvordan 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er åbenbart mange kapitler, du skal have repeteret i dine bøger.

Hvis en linie har ligningen y = a·x + b , kaldes tallet a for liniens hældningekoefficient.


Svar #5
09. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

 Ja men vores ligning er jo ikke delt op ligen som y=ax+b

tror det er fordi der er et y midt i ligningen det ikke siger klik for mig


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så må du jo manipulere ligningen lidt, så den opnår den ønskede form.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2011 af bolani (Slettet)

Psst! (Isoler y i ligningen!!!!) ;)


Svar #8
10. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

 tak for hjælpen alle sammen og fordi i gad at tage tid til at hjælpe mig - evig taknemmelig

 - sussi 


Skriv et svar til: a) Bestem en ligning for den linje l, der går gennem punktet P(2,3) og er parallel med linjen bestemt ved ligningen 4x+5y-7=0.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.