Kemi

Organisk kemi - forbrænding

10. januar 2011 af Pffft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opskriv et afstemt reaktionsskema for forbrænding af 2,3dimethylpentan

Dette har jeg fået til C7H16 + 11O2 —> 7CO2 + 8H2O  er der rigtigt?

Resten af opgaven lyder:
Hvis du har 7,3g O2 hvor mange g 2,3-dimethylpentan skal der bruges og hvor mange
mL CO2 dannes der (200°C, 1,0 bar)

Håber der er nogen der kan hjælpe mig (:

På forhånd tak.

 

Brugbart svar (3)

Svar #1
10. januar 2011 af mathon

                                                    C7H16   +   11O2   --->   7CO2   +   8H2O
stofmængder i mol:                                         1             11                       7
ækvivalente stofmasser g:                 101,341    351,978      308,063
aktuelle, ækv. stofmængder g:                   x             2,3                y

                                        

                            multiplikationsfaktor k = 2,3/351,978 = 0,00653450

             C7H16:  m = (101,341 g) · k = 0,662213 g

             CO2:     n = (7 mol) · k = 0,045741 mol          

CO2-volumen:
 V = n·R·T/p = 
         (0,045741 mol)·(0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+200K K) / (1,0 bar) = 1,79948 L = 1799,48 mL
                                                                                                      
 


Svar #2
10. januar 2011 af Pffft (Slettet)

 Mange tak for din yderst hjælpsomme besvarelse (:

 

Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2012 af 85anne (Slettet)

#1


                                                    C7H16   +   11O2   --->   7CO2   +   8H2O
stofmængder i mol:                                         1             11                       7
ækvivalente stofmasser g:                 101,341    351,978      308,063
aktuelle, ækv. stofmængder g:                   x             2,3                y

                                        

                            multiplikationsfaktor k = 2,3/351,978 = 0,00653450

             C7H16:  m = (101,341 g) · k = 0,662213 g

             CO2:     n = (7 mol) · k = 0,045741 mol          

CO2-volumen:
 V = n·R·T/p = 
         (0,045741 mol)·(0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+200K K) / (1,0 bar) = 1,79948 L = 1799,48 mL
                                                                                                      
Undskyld, men er Pentan ikke C5H12?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. april 2012 af mathon

 

             ...det var dimethyl-pentan og ikke pentan


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2012 af 85anne (Slettet)

Ok - jeg har nemlig også svært ved denne opgave... hvordan finder du den kemiske formel for denne samt alle tallene? Undskyld hvis jeg spørger dumt, men jeg skal aflevere netop denne opgave og vil gerne forst, hvordan du gør, så jeg kan gøre det rigtigt!


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2013 af mathon

rettelse af tastfejl

#1

                                                    C7H16   +   11O2   --->   7CO2   +   8H2O
stofmængder i mol:                                         1             11                       7
ækvivalente stofmasser g:                 101,341    351,978      308,063
aktuelle, ækv. stofmængder g:                   x             7,3                y

                                        

                            multiplikationsfaktor k = 7,3 / 351,978 = 0,02074

             C7H16:  m = (101,341 g) · k = 2,10181 g

             CO2:     n = (7 mol) · k = 0,14518 mol          

CO2-volumen:
         V = n·R·T/p = 
                                  (0,14518 mol)·(0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+200K K) / (1,0 bar) = 5,71147 L
                                                                                                      
 

 


Skriv et svar til: Organisk kemi - forbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.