Matematik

en eksponentiel funktion - rente

10. januar 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

en eksponentiel voksende funktion f(x)=b*a^x har en fordoblingskonstant på 10 uger. hvor mange procent vokser denne funktion pr. uge?

jeg ved man finder fordoblingskonstanten med formlen Log(0,5/log(a

men ved ikke hvrdan det skal skrives ind når der står at jeg skal finde den for en uge

håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2011 af Bootstrap (Slettet)

Du finder ikke fordoblingskonstanten med log(0,5)/log(a), det er halveringskonstanten.

Fordoblingskonstanten er: T2=log(2)/log(a)

a=10log(2)/10 uger.

Men i bund og grund, i gennemsnit vil funktionen vel stige 10% per uge. Da den er 100% på 10 uger.


Svar #2
10. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

men jeg kan stadig ikke få det til at passe med faciten den skal give 23,4


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2011 af Bootstrap (Slettet)

Naturvidenskabelige fag handler ikke om at få din formel til at passe ind i din formel, men derimod om at skabe en formel udfra din udregning.

Facit giver ikke mening. Lad mig illustrere det for dig:

Lad os sige.. vi har 100 kr. på 10 uger vil mine 100 kr stige til 200 kr (fordoblingskonstant = 10 uger)

100*1,234 (23,4 %) = 123.4%

For 10 uger giver det:

100+(23,4*10)=334 kr,- (hvilket er langt højere end fordoblingkonstanten).

Så dit facit er helt ude i skoven.

Lille godt råd: Slet facitlisten asap, og begynd at lav udregninger uden at prøve at få det til at passe ind i din formel/facit.


Skriv et svar til: en eksponentiel funktion - rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.