Fysik
Fysik, smeltevarme
01. maj 2005 af
Eclipse of the heart (Slettet)
1L vand med T = 100'C blandes med 1kg is med T = 0'C. Beregn slut T (når alt is er smeltet, og den samlede mængde har samme T)
Hvilken formel kan man bruge?
På forhånd tak
Hvilken formel kan man bruge?
På forhånd tak
Svar #1
01. maj 2005 af Mads (Slettet)
Du skal finde den samlede mængde energi der er tilbage i blandingen af de to.
Denne energi må være lig;
den energi der er indeholdt i det 100 grader varme vand, minus den energi der skal til for at tø isen op.
Dette skal så dividere med systemets varmekapacitet, altså den samlede masse af vandet, gange vands specifikke varmekapacitet.
Altså
T= Esamlet/C
=>
T= ((c-vand*T-vand*m-vand)-(L-is*m-is))/(c-vand*m-vand+is)
Håber det er forståeligt.
Mads
Denne energi må være lig;
den energi der er indeholdt i det 100 grader varme vand, minus den energi der skal til for at tø isen op.
Dette skal så dividere med systemets varmekapacitet, altså den samlede masse af vandet, gange vands specifikke varmekapacitet.
Altså
T= Esamlet/C
=>
T= ((c-vand*T-vand*m-vand)-(L-is*m-is))/(c-vand*m-vand+is)
Håber det er forståeligt.
Mads
Svar #2
01. maj 2005 af thomas88 (Slettet)
Brug formlen for specifik varmekapacitet. Det kommer til at se nogenlunde sådan ud:
smeltevarme for vand(is til vand):
334,4 kJ/kg -> 334,4kJ
specifik varmekapacitet for vand:
4180J/(kg*'C)
Energi i vand:
4180(J/(kg*'C))*100'C*1kg=418000J=418kJ
418kJ-334,4kJ=83,6kJ
83,6kJ/(4,180(kJ/(kg*'C))*2 kg)= 10'C
Vandet er 10 'C.
Thomas
smeltevarme for vand(is til vand):
334,4 kJ/kg -> 334,4kJ
specifik varmekapacitet for vand:
4180J/(kg*'C)
Energi i vand:
4180(J/(kg*'C))*100'C*1kg=418000J=418kJ
418kJ-334,4kJ=83,6kJ
83,6kJ/(4,180(kJ/(kg*'C))*2 kg)= 10'C
Vandet er 10 'C.
Thomas
Skriv et svar til: Fysik, smeltevarme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
