Matematik

ligning

12. januar 2011 af lars1991 (Slettet)

hej jeg skal løse denne ligning og kan ikke finde ud af det, det skal være uden lommeregner.

(x-1)(x+1)(x^2+6)=0

er der en der kan hjælpe.`?. hilsen lars


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2011 af NejTilSvampe

 Brug nulregelen.

Den siger at du kan dele det op i faktorer hvor løsningerne til disse tre ligninger er lig med løsingen til din oprindelige ligning:

(x-1) = 0 ,  (x+1) = 0  og  (x^2+6) = 0


Svar #3
12. januar 2011 af lars1991 (Slettet)

så x= 1 v -1 v √6


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2011 af NejTilSvampe

 #3 - 

x = -1 v x = 1

du kan ikke tage kvadratroden af -6.


Svar #5
12. januar 2011 af lars1991 (Slettet)

hej kan du hjælpe mig med denne opgave jeg skal finde integraler for disse men kan ikke finde ud af det ..

s30(2ex-5)dx og s6-6(1-t+2,6t)dt


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt, at

∫ ekx dx = (1/k)·ekx + c , og

∫ xn dx = (1/(n+1))·xn+1 + c


Svar #7
12. januar 2011 af lars1991 (Slettet)

kan duu ike lige give mig en eksempel med den ene?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

03 (2ex - 5) dx = [2ex -5x]30 = 2e3 - 5·3 - 2e0 + 5·0 = 2e3 -15 -2·1 = 2e3 - 17


Svar #9
12. januar 2011 af lars1991 (Slettet)

hmm kan du ikke også hjælpe med den anden kan ikke rigtig for det samme som lommeregneren :( ,, fik det samme som i lommeregnen den du lav :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2011 af NejTilSvampe

 [ t-½t^2+2,6/ln(2,6) *2,6^t ]-66


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.