Kemi

Propanon fordampelse

13. januar 2011 af face007 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lidt propanon hældes op i en flad skål, som står på en vægt. Efter 1 minut er vægtens visning formindsket med 0,155g. Hvor mange propanonmolekyler er fordampet på 1 minut?
har prøvet selv, men kan ikke finde et rigtig svar.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2011 af kuerten15

Du kan finde stofmængden af den fordampede propan.

MW(propan) = 44,1 g/mol

n(propan) = 0,155 g / (44,1 g/mol) = 0,00387 mol

NA = 6,022 * 10^23 mol^-1

antal molekyler = N = NA * n(propan) = 6,022 * 10^23 mol^-1 * 0,00387 mol = 2,328 *10^21 molekyler


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2011 af kuerten15

Undskyld.. Troede der stod propan. Men samme fremgangsmåde.

MW(propanon) = 58.08 g/mol

n(propanon) = 0,155 g / (58,08 g/mol) = 0,00267 mol

NA = 6,022 * 10^23 mol^-1

antal molekyler = N = NA * n(propanon) = 6,022 * 10^23 mol^-1 * 0,00267 mol = 1,607 *10^21 molekyler


Svar #3
14. januar 2011 af face007 (Slettet)

mange tak :D


Skriv et svar til: Propanon fordampelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.