Matematik

Elasticitet i et punkt

13. januar 2011 af pura (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hej

Jeg skal bestemme elasticiteten af følgende 3 funktioner:

7ex, 5cos(x) og 35(cos(x)ex

Formlen for elasticiteten er: f'*(x/f) eller x*(f'/f)

Jeg skal finde elasticiteten for disse tre funktioner i x = 0

Når x = 0, så er tælleren 0. og dermed er hele udtrykket 0. Derfor får jeg at alle elasticiteter i x = 0 er 0. Det virker lidt mærkeligt.

Er der nogen, der kan fortælle mig hvad jeg gør galt og evt. hvordan formlen skal bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af peter lind

Dine beregninger er rigtige. Ifølge din formel skal du gange med x, og hvis x er 0 vil det altid give resultatet 0. Prøv at se om din definition af elasticitet er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mon ikke formlen for elasticitet er

E = f'(x)·x/f(x) = d(ln(f(x))/d(ln(x)) .

Da alle tre funktioner har f(0) ≠ 0 og er differentiable i 0, bliver E = 0.


Svar #3
14. januar 2011 af pura (Slettet)

Dvs. elasticiteterne giver 0 i alle tre tilfælde, ligesom jeg sagde.


Skriv et svar til: Elasticitet i et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.