Fysik

Hej alle, nogen kan hjølpe mig med denne opgave? pfh. tak

15. januar 2011 af A2400 (Slettet)

3.1 Synligt lys har frekvenser i intervallet fra 420 THz til 770 THz.
a. Beregn energien af fotoner i lys med frekvensen 420 THz.
Hvilken bølgelængde og farve har dette lys?
b. Beregn fotonenergien af fotoner i lys med frekvensen 770 THz.
Hvilken bølgelængde og farve har dette lys?
3.2 Den mindste energi, der skal tilføres en elektron for at løsrive
den fra zink ved stuetemperatur, er 5,82 · 10-19 J (3,63 eV). Denne
energi kaldes det fotoelektriske løsrivelsesarbejde for zink.
a. En kviksølvlampe afgiver lys både i det synlige og det ultraviolette
område. Hovedparten af lyset er ultraviolet med bølgelængden
253,65 nm. Beregn frekvensen af dette lys og giv en
forklaring på, at det kan frigøre elektroner fra en zinkplade.
b. Lyset fra en He-Ne-laser har bølgelængden 632,8 nm. Beregn
frekvensen af dette lys og forklar, hvorfor det ikke kan løsrive
elektroner fra en zinkplade


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

3.1 a og b: Benyt formlen for en fotons energi E = h·f , hvor h er Plancks konstant og f er frekvensen, Benyt formlen c = λ·f , hvor c er lysets hastighed i vacuum, og λ er lystets bølgelængde til at beregne bølgelængden λ = c/f .

3.2 Benyt formlerne i 3.1 til at beregne frekvensen for lys af den omtalte bølgelængde, og dernæst energien. Hvis denne energi er større end løsrivelsesenergien for en elektron i zink, kan dette lys løsrive elektronen.
b. Gentag disse beregninger for lys af bølgelængden 632,8nm.


Skriv et svar til: Hej alle, nogen kan hjølpe mig med denne opgave? pfh. tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.