Kemi

Ligevægt og koncentration

15. januar 2011 af jansørensen (Slettet)

Oxalsyre, H2C2O4, er en divalent syre med syrestyrkekonstanten Ks1 = 10.1,23 M og Ks2 = 10-4,19 M. Vands ionprodukt er Kv = 10-14,00 M2

Beregn koncentrationen af C2O42-, HC2O4-, Na+ og OH- i en 0,0100 M opløsning af natriumoxalat, Na2C2O4. Beregn slutteligt pH i opløsningen. Der tages kun hensyn til ligevægten:

C2O42- + H2O --> <-- HC2O4- + OH-

En der kan hjælpe med sådan en ?


Skriv et svar til: Ligevægt og koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.