Matematik

PLEASE HJÆLP - ensvinklede trekanter

16. januar 2011 af MarieHansen19 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 På figurenn ses to ensvinklede trekanter ABC, og AB'C'. Det oplyses at |AB| = 10 cm, |AC|=6 cm, |AB'|=15 cm, samt at ACB og AC'B' er rette.

Beregn |BC| og |B'C'|

Jeg har fundet ud af |BC| via pythagoras som giver 11,7, nu skal jeg finde |B'C'| via forstørrelsesfaktoren, Nogen der kan finde ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af peter lind

Når længden af AB' er 15/10 gange så stor som AB skal længderne i trekant AB'C' ganges op med samme faktor.


Svar #2
16. januar 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

 Tak skal du have, hjalp i hvertfald :)


Skriv et svar til: PLEASE HJÆLP - ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.