Matematik

cylinder/kegle

16. januar 2011 af momjajoja (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået til opgave at løse følgende opgave:

En tragt er sammensat af en åben cylinder og en kegle (se figuren). Keglens grundflade og cylinderen har samme radius r, målt i dm. Keglens højde er det dobbelte af dens radius. Tragten kan rumme 40 dm^3

a) Bestem cylinderens højde s som funktion af r, og gør rede for, at tragtens overflade O som funktion af r kan beskrives ved

O(r) = Pi(sqrt(5)-4/3)*r^2+80/r

b) bestem r, således at tragtens overflade er mindst mulig, når 0 < r < 4.

Håber der er nogen der kan hjælpe, for kan virkelig ikke komme i gang.


Brugbart svar (6)

Svar #1
16. januar 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:optimering_3.doc

Svar #2
16. januar 2011 af momjajoja (Slettet)

Tusind tak!


Svar #3
17. januar 2011 af momjajoja (Slettet)

Nu har jeg lige kigget dit svar igennem, men svaret på opgave a) svarer da ikke overens med hvad det skal i følge opgaven? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2011 af mathon

du skulle jo også finde ud af lidt
4. linje

                        s(r) = (40/(π·r2))  -  (2/3)r                        ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2011 af freaksom (Slettet)

hej :)

jeg forstår ikke, hvordan du i a'eren pludselig kan lade pi og r^3 gå ud? :) så du kun får (2/3)r?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2011 af millimeterpapirbrugeren (Slettet)

Der er en fejl i udregningen. 
Når man skal finde overfladearealet af cylinderen så er 2·pi·r·(40/(pi·r^2)-(4/3)r^2·pi = 80/r - (4/3)·r^2·pi 

og ikke lig 40/r - (4/3)·r^2·pi ligesom mathon skriver.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2011 af mathon

rettelse af glemt faktor 2 halvvejs inde
se

Vedhæftet fil:optimering_3.doc

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. marts 2013 af sejereje91 (Slettet)

Jeg er i tvivl, da jeg så denne besvarelse; er der blevet observeret at det er et åbent cylinder?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2020 af akakaka1

mos min zeb


Skriv et svar til: cylinder/kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.