Matematik

ligninger

16. januar 2011 af BombeGirl (Slettet)

Kan i hjælpe mig med de her ligninger?

2x+6=-2

3(2x-1)=12

8x-7=3x+8

5(2x-1)=20

3x+2=x-4

 x + 4  = 2                                                                                                                     3                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af Duffy

Prøv nu selv først, ellers lærer du ikke noget...


Svar #2
16. januar 2011 af BombeGirl (Slettet)

ja, men har glemt hvordan man regner dem ud (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2011 af Duffy

Brug reglerne for ligningsløsning. Du skal isolere x


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2011 af Tyrael (Slettet)

Du kan evt. anvende dit CAS-værktøj, men jeg går ud fra, at det skal være "pr. håndkraft"?

Eks. 1):

2x + 6 = -2 ⇔
      2x = 4 ⇔
        x = 2

Som nævnt i #3 skal man isolere mht. x.

Regler for ligningsløsning:

1. Man må lægge det samme tal til på begge sider af et lighedstegn
2. Man må trække det samme tal fra på begge sider af et lighedstegn
3. Man må gange med det samme tal på begge sider af en lighedstegn
4. Man må dividere med det samme tal på begge sider af et lighedstegn
5. Man må sætte i anden (eller i n´te) på begge sider af et lighedstegn
6. Man må altid tage kvadratrod på begge sider af et lighedstegn

Bare husk at gøre det samme på begge sider!

 


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2011 af DenAnonymePerson (Slettet)

Bare lige et spørgsmål, hvis man SKAL lægge det samme til på både venstre siden og højre siden. Hvordan kan du så ende op med x = 2?

2x + 6 = - 2 (for at få x til at stå alene på venstre siden, så vil man da få 6-tallet til at gå ud med sig selv, ved at sige:

2x + 6 - 6 = -2 -6 ( 6 går ud med sig selv, og 2x står alene på venstresiden, og - - giver + dvs 2 + 6 = 8)

2x = 8

x = 4

Jeg er også ny til ligninger, men kan ikke se hvordan du har regnet den ud, og har fået det resultat du fik..

Forklar! (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2011 af Tyrael (Slettet)

Angående #4 var jeg en smule for hurtig mht. ligningsløsningen - pinligt!

2x+6 = -2 ⇔
    2x = -8 ⇔
      x = -4

NB: Jeg havde glemt, at fortegnet ændres!


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2011 af DenAnonymePerson (Slettet)

og jeg kom til at smide minusset væk, shit happends! (:


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.