Fysik

Introduktion til fysik

16. januar 2011 af fubuking (Slettet) - Niveau: C-niveau

Fra en sø pumpes vand op i et cylindrisk formet vandtårn.højdeforskellen mellem vandoverfladen på søen og indløbet øverst i vandtårnet er 40m. vandtårnet invendige diameter er 20m og dets invendige højde er 8m. det tager et døgn at fylde det tomme vandtårn med vand

a) hvor stor er massen af vandet i det helt fyldte vandtårn

b)hvor meget energi skal man bruge på at fylde vandtårnet

c) hvor meget energi bruges der pr tidsenhed på at fylde vandtårnet 

mange tak på forhånd   


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

a) V=A*h    V=π*(20m/2)2*8 =2.513,3 m3

    mv = V*ρv = 2.513,3*1000 = 2.513.274,1 kg

b) Epot = mv*g*h = 2.513.274,1 kg * 9,82 m/s2 * 40 m = 987,2 MJ

c) P = Epot / Δt = 987,2*106 J / (24*3600 s) = 11,43 kW


Skriv et svar til: Introduktion til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.