Matematik

Bestem en ligning for tangenten

16. januar 2011 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen...

Jeg har en opgave som jeg har svært ved at løse..

En  funktion er bestem ved f(x)= 1/4x3-x2-x+4 

Det skæringspunkt mellem grafen for f og førsteaksen, der har den mindste førstekoordinat, kaldes A

a) bestem en ligning for tangenten til grafen f i punktet A

* Jeg må gerne bruge hjælpemidler, graph/derive til opgaven.. :))


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. januar 2011 af mathon

                    Define f(x) = (1/4)x^3-x^2-x+4

                     solve(f(x)=0,x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2011 af mathon

 

                    Define g(x) = d(f(x),x)

                    tangentligning

                                                 expand(solve(y-f(x0)=g(x0)*(x-x0),y))


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.