Matematik

Vektorer!

17. januar 2011 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Følgende er givet:

Længden af vektor a = 2 (det ser sådan ud: I a I)

Længden af vektor b = 4 (det ser sådan ud: I b I)

Samt retningsvinkel for længden af vektor a = 37 grader --- og retningsvinkelen for længden af vektor b = 229 grader.

Derfor skal jeg bestemme med 3 decimaler koordinaterne til vektor a og vektor b, som ikke er angivet i teksten..

Hjælp.. Jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af NejTilSvampe

 forstil dig at vektorerne danner en retvinklet trekant med sig selv og deres x og -y-komposanter.

ax^2 + ay^2 = 2

tan(37) = ay/ax

du har her 2 ligninger med 2 ubekendte. 

-----

Der er garenteret en formel til det i din bog, men det er altså sådan her min hjerne nu en gang virker :) 


Skriv et svar til: Vektorer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.