Matematik

HJÆLP - OMKOSTNINGSFUNKTIONER i matematik bogen B

17. januar 2011 af hejghj (Slettet) - Niveau: B-niveau

 antag, at omkostningerne som funktion af varemængden er bestemt ved forskriften:
C=  f(x) = 264 + 3,03x - 0,006x^2 + 0,00002x^3, x ≥ 0.

a) undersøg f med hensyn til monotoniforhold og vendetangent. tegn desuden grafen for f

b) bestemt forskriften for SE = g(x) = f(x)/x, og bestem en række støttepunkter.

Tegn grafen for SE = g(x) i et nyt koordinatsystem lige under grafen for f.

c) bestem forskriften for VE = h(x) = f(x) - faste omkostninger/ x
og toppunktet for dens graf.

tegn grafen i samme koordinatsystem som g

d) bestem forskriften for GROMK = k(x) = f'(x) og toppunktet for dens graf.

tegn i samme koordinatsystem som g og h


Skriv et svar til: HJÆLP - OMKOSTNINGSFUNKTIONER i matematik bogen B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.