Matematik

polynomiers division

17. januar 2011 af sherma (Slettet)

 (x^3-3x^2-9x+11):(x-1)=

er der nogen der kan hjælpe med at regne den ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2011 af Walras

(x^3-3x^2-9x+11):(x-1)=x^2-2x-11

x^3-x^2

-----------------

-2x^2-9x+11

-2x^2+2x

----------------

-11x+11

-11x+11

---------------

0

så 

x^3-3x^2-9x+11=(x^2-2x-11)(x-1)


Skriv et svar til: polynomiers division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.