Matematik

Ligning

17. januar 2011 af sanee (Slettet)

Er svaret på ligningen rigtig?

3(x+1) + 4 = 27 - x

x = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt løsningen i ligningen. Det kaldes at gøre prøve. Hvis begge sider er lige store, er x en løsning til ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2011 af erduenfisk (Slettet)

ja, løsningen er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2011 af Tyrael (Slettet)

Ligesom der foreslås i #1, gøres der prøve, hvor x = 5, dvs.

3·(5+1)+4 = 27-5 ⇔

15+3+4 = 27-5 ⇔

22 = 22

hvorfor løsningen er x = 5

 


Svar #4
17. januar 2011 af sanee (Slettet)

3x + 3 + 4 = 27 - x

4x + 7 = 27

4 x = 20

x = 5

er det rigtigt løst?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2011 af Tyrael (Slettet)

Den er rigtigt løst, ja. :-)
Når man gør prøve, indsætter man blot den værdi, man tror det er, og ser om det forholder sig således, at der står den samme værdi på begge sider af lighedstegnet.
 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.