Matematik

Reducer

18. januar 2011 af Droemmepigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Har en aflevering hvor jeg ikke kan finde ud af følgende reducerings opgave. 

10*a*b^5/5*a*b^2

undersøg om x=11 er løsningen til ligningen kvardratrod(x-2=3

uden hjælpe midler


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af Tyrael (Slettet)

(10a*b5)/(5a*b2) = (5a)/(b3)

Er x = 11 løsning til √(x-2) = 3?

Gør prøve, dvs.

√(11-2) = √(9)  = 3

hvorfor x = 11 er løsningen til √(x-2) = 3.
 


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.