Matematik

Vektor

18. januar 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I hvilken forbindelse er det nyttigt at vide, at en vektor i planen kan udtrykkes på følgende måde:

V = vektor

|Vb|*(cos(v),sin(v)

Jeg går ud fra, at hvis længden af vektor b (Vb) er kendt, da kan retningsvinklen for vektor b findes ved at gange enhedsvektoren, der er ensrettet med b, med vektor b, således at enhedsvektorens koordinatsæt findes. Enhedsvektorens koordinatsæt er da udtrykt ved cosinus og sinus til retningsvinklen. Og da man kender hhv. cosinus og sinus til vinkel (som er enhedsvektorens koordinater) kan vinklen beregnes. Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af TorbenA (Slettet)

Ja, sådan hænger det sammen. Formlen bruges til at finde vektorens koordinater, hvis man kender længden og retningsvinklen.

(x,y) = |Vb|*(cos(v),sin(v)

Til den omvendte opgave bruges

tan(v) = y/x som giver to løsninger, så man må se på fortegn for x og y for at finde den rigtige vinkel, og

|Vb| = √(x2 + y2)


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.