Matematik

Vinklen i trekanten!! - FORKORTELSER!

19. januar 2011 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.

Jeg har et lille problem. Jeg skal finde vinklen i trekant ABC.

De har koordinaterne A(17,8) - B(-5,22) - C(8,-10).

Når jeg så skal til at forkorte det ned eks. AB=(-5-17) og (22-8) = (-22 og 14). Jeg kan så derfor forkorte denne brøk til (-11 og 7) men så får jeg et helt andet resultat senere.. Kan nogle hjælpe, og fortælle hvad der er det rigtige!!



Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2011 af mathon

       

                 sidelængderne beregnes
                 ved brug af punktafstandsformlen
                 tre gange

                 derefter kan cos-relationen benyttes til beregning af vinkel/vinkler


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2011 af mathon

                 c = |AB| = √((-5-17)2+(22-8)2) = √(484+196) = 2√(170)


Skriv et svar til: Vinklen i trekanten!! - FORKORTELSER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.